Äidin ruokaravintolasta Helsingin Töölössä Olympia Stadionin kupeesta sekä muista hänen pitämistään kuppiloista sai arvokasta oppia yrittäjyyteen ja ravintola/kahvila alaan. Isä hoiti oman työnsä ohessa lisäksi äidin firman talouden asiat, mistä tuli ensikosketus kirjanpitoon 10-vuotiaana. Sieltä ajoilta on jäänyt ajatus ja haave oman kahvila ja ravintolayrityksen perustamisesta.
Koulutus taustalla on kaupallinen peruskoulutus, kauppateknikon opintoja ja merkonomitutkinto. Olen suorittanut työpaikkaohjaajan-, useita esiintymiseen, asiakaspalveluun, neuvottelutaitoon, tietotekniikkaan, talouteen ja johtamiseen liittyviä kursseja. Parasta aikaa yrittämisen ohessa opiskelen Toimitusjohtajakoulussa Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Itseopiskelu on elämäntapa työn ohessa.
Elämän varrella olen työskennelty mm. ostoreskontran esimiehenä, useina eri assistentteina, ostoavustajana, kodinsisustusosaston myyjänä, grillikioskin myyjänä, kaupan – ja kahvilan kassalla, keittiöapulaisena, siivojana ja perhepäivähoitajana sekä ollut mukana monissa muutos- ja kehitysprojekteissa.
Aikaisemmista töistä, harrastuksista sekä koulutuksista on valtavasti hyötyä oman firman perustamisessa ja sen toiminnan johtamisessa. Tykkään johtamisen ja suunnittelun lisäksi tuoda esille luovempaa puolta tilaustapahtumien, kakkujen ja ruokien teossa. Parasta on juttutuokiot asiakkaiden kanssa.
Vastapainoa yrittämiselle/työnteolle saan harrastuksista. Valokuvaus, askartelu, korujen valmistus, käsityöt, lukeminen, leipominen, kokkaus sekä puutarhanhoito ovat intohimojani. Olen myös hurahtanut yrttien maailmaan. Kasvimaallani vaan ajantaju unohtuu ja mieli virkistyy.
- leena Tähti, Toimitusjohtaja